M-huset er sammen med V-huset helt enestående boligbyggerier i Ørestad, skabt af arkitekterne Bjarke Ingels og Julien de Smedt. De to bygninger er af høj arkitektonisk kvalitet, og har en geometri, som i kombination med placeringen giver udsigt og udsyn over Ørestad og de omkringliggende naturområder.

M-Huset består af 108 ejerlejligheder, der fordeler sig på i alt 11607 kvm. Der 36 forskellige lejlighedstyper, med rum i enkelt eller dobbelt højde, nogle i flere plan, og andre med rummelige åbentplansløsninger.  Huset indeholder også en kælder på 907 kvm. samt et erhvervsareal på 998 kvm, som benyttes af ejendomsmæglere samt en idrætsvuggestue.

Huset har fået sit navn efter sin karakteriske M-form, der tydeligt ses, når huset betragtes fra oven. Lejlighederne i bygningen har vinduer fra gulv til loft, hvilket giver en fantastisk rumfornemmelse og lysindfald, og materialevalget er noget helt for sig selv, som du ikke finder i så mange bygninger.

 Vi deler gårdareal med V-huset, og her er der cykelparkering og petanquebane. Det er også her vi afholder beboerfest. Lige overfor ligger den store Ørestad Bypark med plads til boldspil, masser af leg, grill mm. Og rundt om hjørnet har vi en 18-hullers golfbane. Det er faktisk fantastisk, at du kan stå på Kongens Nytorv på bare 10 minutter, hvis du tager Metroen. Og vil du hellere ud i det grønne, jamen så er nærmest lige midt i Kalvebod og Amager Fælleds skønne natur.

Bygningens og boligernes indretning